Z6_GAC8H902K8I070AQHDS4IE2GQ4
Z7_GAC8H902K8I070AQHDS4IE2GQ5
Z7_GAC8H902K8I070AQHDS4IE2G61

ZorgRingOost

ZorgRingOost is een gesloten glasvezelnetwerk waar alleen zorgaanbieders die aangesloten zijn bij ZorgNetOost gebruik van kunnen maken. Hiermee kunnen we er voor zorgen dat er altijd voldoende ruimte op het netwerk is om berichten, beelden en documenten zonder vertraging uit te wisselen en het biedt een extra garantie dat anderen dan de aangesloten zorgverleners toegang krijgen tot de informatie die wordt uitgewisseld.

 

Bij elektronische informatie-uitwisseling binnen bepaalde sectoren, wordt vaak gebruik gemaakt van een breedbandinfrastructuur die alleen toegankelijk is voor organisaties en professionals die binnen een sector werkzaam zijn. Zo maken in Twente de gemeentes, de brandweer en de politie al gebruik van een dergelijke infrastructuur. Het voordeel hiervan is dat de veiligheid en snelheid van informatie-uitwisseling wordt vergroot, omdat geen gebruik wordt gemaakt van het publieke internet.

 

Met de toename van het aantal diensten dat via ZorgNetOost wordt aangeboden, groeit ook binnen de zorgsector de behoefte aan een eigen, allen voor zorgaanbieders toegankelijke breedbandinfrastructuur. Onder de naam ZorgRingOost zijn we in 2012 begonnen met de ontwikkeling hiervan. In eerste instantie is er een verbinding gemaakt tussen MST en ZGT. Op korte termijn sluiten andere zorgaanbieders aan.