Z6_GAC8H902K8I070AQHDS4IE2GK7
Z7_GAC8H902K8I070AQHDS4IE2GC6
Z7_GAC8H902K8I070AQHDS4IE2GS2

ZNO Veilige Mail

Als zorgverleners met elkaar communiceren en informatie uitwisselen gaat het bijna altijd over privacy gevoelige informatie. Het is dus van het allergrootste belang dat dit veilig gebeurt. Daarnaast willen zorgverleners zoveel mogelijk tijd besteden aan de daadwerkelijke zorg. Informatie-uitwisseling en communicatie moeten zo min mogelijk tijd kosten en weinig administratief werk met zich meebrengen. IZIT komt met ZorgNetOost tegemoet aan deze wensen met ZorgRingOost, de ZNO e-Berichtenverkeer en ZNO Veilige Mail.

 

In een aantal gevallen is ZNO Berichtenverkeer niet de manier om informatie uit te wisselen of te communiceren. Dat is het geval als het niet om een gestandaardiseerd bericht gaat, bijvoorbeeld als een huisarts een specialist wil raadplegen of als de zorgverlener geen systeem heeft dat automatisch berichten kan verzenden of ontvangen. Dan biedt ZNO Veilige mail een oplossing.

 

Voor gebruikers van deze dienst stellen we zowel aan de kant van de verzender als aan de kant van de ontvanger de mailservers zo in, dat het bericht wordt versleuteld (gecodeerd) en een veilige route volgt in plaats van dat het via het openbaar internet wordt gestuurd. Gebruikers kunnen het eigen e-mailprogramma van de organisatie blijven gebruiken. De instellingen van de mailservers worden regelmatig gecontroleerd zodat de veilige routes gewaarborgd blijven.

 

Het is mogelijk om gebruik te maken van ZNO Veilige Mail indien er een e-mailadres wordt gebruikt dat eindigt op een van de dommeinnamen van de deelnemende instanties. In onderstaande lijst kunt u zien welke instanties reeds aangesloten zijn. Mailt u vanaf een veilig domein naar een domein dat niet in deze lijst staat, dan is er een kans dat dit bericht wordt onderschept door iemand van buiten. We raden dan ook ten zeerste af om berichten over patiƫnten naar openbare domeinen zoals @hotmail.com, @gmail.com of @planet.nl te verzenden.