Z6_N9K0IH80NOMI50QT17CS6I3065
{}
Z7_N9K0IH80NOMI50QT17CS6I30E0

Privacymaart 2021

De maand maart staat weer in het teken van privacy!

YES! Het is weer tijd voor #Privacymaart! De jaarlijkse regionale campagne waarin we op een positieve en ludieke manier informatieveiligheid onder de aandacht brengen. In deze lange coronacrisis kan iedereen wel een beetje magie gebruiken. We kijken uit naar een tijd waarin we elkaar weer kunnen ontmoeten. En in de tussentijd zorgen we gewoon samen voor wat magie! 
Ook in deze bijzondere tijd speelt privacy een belangrijke rol. Of misschien juist in deze tijd! Een tijd waarin alles anders is, maar één ding blinkt echt uit namelijk de kracht van samenwerken! De campagne staat daarom in het teken van de onschatbare waarde van samenwerken. Want hoe fijn is het om van elkaar te kunnen leren! De hele maand maart delen we de beste tips, ervaringen en verhalen van de privacyambassadeurs van de verschillende instellingen in de regio. Hou daarom deze pagina en onze social kanalen goed in de gaten en laat je betoveren en ontdek de onschatbare waarde van samenwerken!  

Thema’s campagne
Elke week staat er een specifiek thema binnen de campagne centraal. Via ambassadeurs in de instellingen en vanuit ZorgNetOost worden tijdens de campagne verschillende middelen verspreid met informatie, tips & tricks over de specifieke thema's.

Week 1: Veilig online
Net zoals in de offline wereld, kent internet risico’s voor privacy. Daarom is het belangrijker dat je veilig online bent. Maar hoe zorg je dat je veilig online bent en wat is daar voor nodig? Digitale vaardigheid, een goede houding ten aanzien van verwerken van gegevens en praktische handvaten helpen daarbij. Deze week gaan we daar op in. 

Week 2: Toegangsbeveiliging patiëntdossiers (gedragslijn)
Toelichting thema: Tijdens gesprekken met de leden van de klankbordgroep Privacy en Veiligheid merkten we dat toegangsbeveiliging een actueel thema is. Veel organisaties zijn bezig met het inrichten van tweefactor authenticatie, beveiligd printen of het (her)inrichten van autorisaties in het dossier. Veelal omvangrijke klussen. Bewustwording en gedrag spelen hierin een belangrijke rol. Als aandacht hiervoor samenvalt met de implementatie van een mooie (technische) oplossing, levert dat mooie resultaten op. Hierover meer deze week. 

Week 3. Voorkomen van de meest voorkomende datalekken
Toelichting thema: Datalekken komen helaas nog steeds voor. In veel gevallen gaat het om kleine foutjes. Door het gesprek aan te gaan en de puntjes op de ‘i’, te zetten, kunnen datalekken worden voorkomen. En dat is wat we willen. Deze week meer over de creatieve oplossingen die onze klankbordgroepleden hebben bedacht om de meest voorkomende datalekken te voorkomen. 

Week 4. Veilig thuiswerken
Toelichting thema: Velen werken ondertussen al weer bijna een jaar thuis. Maar hoe zorg je er nu voor dat medewerkers ook vanuit huis veilig werken? En hoe zorg je ervoor dat ook schermen worden afgesloten als je even je werkplek verlaat? De klankbordgroepleden weten daar wel raad mee. Ze vertellen je er alles over deze week.  

 

Volg ons online:
Als eerste op de hoogte zijn? Volg ons dan op onze social media kanalen:

Volg ons op LinkedIn Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Vragen
Heb je vragen over Privacymaart? Neem dan contact op met Marloes Elskamp-Sanders (marloessanders@zorgnetoost.nl) of Lian Vree Egberts (lianvreeegberts@zorgnetoost.nl).