Welkom

Mens en zorg komen op de eerste plaats, waarbij ICT een hulpmiddel is om producten, diensten en processen in de zorg te verbeteren, zo luidt het credo van IZIT. Op deze manier profiteert iedereen van de verbeteringen.

 

Met dit credo in achterhoofd bundelden in 2004 diverse zorgpartijen uit Twente en Achterhoek de krachten in de vereniging ICT Connectie Zorg Twente (icZt). Hieruit is in 2008 de B.V. IZIT.NL ontstaan, als uitvoeringsorganisatie van de vereniging. In 2011 hebben zes zorginstellingen uit de regio de aandelen van IZIT overgenomen van de vereniging icZt, die zich daarna opgeheven heeft. Carintreggeland, De Twentse Zorgcentra, Dimence, Livio, MST en ZGT werden daarmee aandeelhouder van IZIT.  Dat deden zij vanuit de overweging dat er met IZIT een goede basis lag voor de informatie-uitwisseling en communicatie in de zorg. Begin 2014 hebben de zorginstellingen Het Roessingh en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zich bij de aandeelhouders gevoegd.

 

Omdat duidelijk was dat er voor het behalen van de doelstellingen van IZIT meer zorgaanbieders betrokken moeten worden dan alleen de aandeelhouders is er een onderscheid gemaakt tussen de B.V. IZIT en datgene dat gerealiseerd wordt onder de naam ZorgNetOost. Binnen ZorgNetOost werkt een breed scala aan zorgaanbieders samen. 

 

Express Web Content Viewer (JSR 286)

Actions
Loading...
Het is taai, maar zeker niet saai!
Het ministerie van VWS opende op 26 juni haar deuren voor een breed publiek om kennis te delen en samen te werken aan de informatievoorziening in de zorg. Liefst 450 mensen konden kiezen uit zo’n 50 sessies, verdeeld over de dag. De dag werd geopend door Ron Roozendaal en Erik Gerritsen, respectievelijk CIO/directeur informatiebeleid en Secretaris-Generaal bij VWS. Erik Gerritsen sloeg de spijker op z’n kop toen hij het had over informatie-uitwisseling in de zorg: “Het is taai, maar absoluut niet saai!” lees meer

Direct naar

  • PatiëntPortaal
    Klik hier om direct naar het openbare gedeelte van het PatiëntPortaal te gaan.
  • Zorgverleners
    Klik hier om direct naar het openbare gedeelte voor zorgverleners te gaan.