Welkom

Mens en zorg komen op de eerste plaats, waarbij ICT een hulpmiddel is om producten, diensten en processen in de zorg te verbeteren, zo luidt het credo van IZIT. Op deze manier profiteert iedereen van de verbeteringen.

 

Met dit credo in achterhoofd bundelden in 2004 diverse zorgpartijen uit Twente en Achterhoek de krachten in de vereniging ICT Connectie Zorg Twente (icZt). Hieruit is in 2008 de B.V. IZIT.NL ontstaan, als uitvoeringsorganisatie van de vereniging. In 2011 hebben zes zorginstellingen uit de regio de aandelen van IZIT overgenomen van de vereniging icZt, die zich daarna opgeheven heeft. Carintreggeland, De Twentse Zorgcentra, Dimence, Livio, MST en ZGT werden daarmee aandeelhouder van IZIT.  Dat deden zij vanuit de overweging dat er met IZIT een goede basis lag voor de informatie-uitwisseling en communicatie in de zorg. Begin 2014 hebben de zorginstellingen Het Roessingh en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zich bij de aandeelhouders gevoegd.

 

Omdat duidelijk was dat er voor het behalen van de doelstellingen van IZIT meer zorgaanbieders betrokken moeten worden dan alleen de aandeelhouders is er een onderscheid gemaakt tussen de B.V. IZIT en datgene dat gerealiseerd wordt onder de naam ZorgNetOost. Binnen ZorgNetOost werkt een breed scala aan zorgaanbieders samen. 

 

Express Web Content Viewer (JSR 286)

Actions
Loading...
Eerste hulp voor huisartsen bij (her)aansluiten op het LSP!
Bij praktijkovernames en overige overgangssituaties voor huisartsenpraktijken, zoals een wijziging in de bedrijfsvoering of naamswijziging van de praktijk, moeten er de nodige zaken geregeld worden. Ook als u voor het eerst aansluit op het LSP zijn er veel handelingen nodig voordat u er gebruik van kunt maken. lees meer

Direct naar

  • PatiëntPortaal
    Klik hier om direct naar het openbare gedeelte van het PatiëntPortaal te gaan.
  • Zorgverleners
    Klik hier om direct naar het openbare gedeelte voor zorgverleners te gaan.